Een terugblik op ons eerste jaar

Camping De Speeltol bestaat 1 jaar!

Het is april 2020. Aan de keukentafel ontstaat het idee om een camping op te gaan starten. We willen een plek creëren waar mensen kunnen genieten van ons plekje, de natuur, vrijheid en vrolijkheid van andere mensen. Exact 1 jaar geleden, op 1 mei 2020, is Camping De Speeltol ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. En wat is er in dit afgelopen jaar veel gebeurd. Vol trots kijken we terug op ons eerste jaar, smullend samen met onze gasten van heerlijke verse aardbeien van Aardbeienkwekerij De Ruiter en bitterkoekjes van Bakker Brouwers uit Genderen.

Marjo: "Luuk, ik heb nou toch een gave website gevonden!"

Na wat brainstormen samen komt Marjo ’s avonds naar boven gelopen. “Luuk, ik heb een leuke website gevonden!” Op de website van Campspace kan je namelijk je achtertuin delen/verhuren aan mensen die op zoek zijn naar dát unieke en kleinschalige plekje om er even tussenuit te gaan.

Op woensdag maakt Marjo een profiel aan, op donderdag komt er een boekingsverzoek binnen en op vrijdag staat de eerste trekkerstent in de tuin! 

Al snel kwamen er meer boekingen binnen en kregen we super enthousiaste reacties van de gasten. 

Sanitair, hoe kunnen we snel iets netjes regelen.

Meer boekingen is super gaaf, maar betekend ook dat we onze gasten wel écht moeten voorzien van sanitair. We zijn op zoek gegaan en hebben na lang zoeken een simpele maar mooie sanitair unit gevonden met 4 douches.

Onder de kapschuur hebben we een ruimte vrij gemaakt en bestrating aangebracht. Net voor hemelvaart is de unit onder de kapschuur geplaatst en hebben we 2 douches omgebouwd naar 2 toiletten.

Een fantastische oplossing, voor toilet, douche en handen wassen. Maar na het eerste weekend kwamen we er al snel achter dat afwassen in een kleine wasbak totaal niet handig is. Al hebben we wel genoten van alle creatieve oplossingen die mensen bedachten. We zijn snel op zoek gegaan naar een betere oplossing. We hebben een grote RVS tafel met 2 grote spoelbakken in de kapschuur gezet en een koelkastje voor algemeen gebruik.

Een pipowagen, dat is toch super gaaf!

In het eerste jaar is alles nieuw en worden de “eerste herinneringen” gemaakt. De eerste gast in een trekkerstentje,  het eerste sanitair en .. de eerste pipowagen!

Net voor hemelvaart 2020 ziet Marjo een pipowagen te koop staan in Eethen. Lang hoefde ze daar niet over na te denken. Dit is toch super gaaf om dat op de camping te zetten? Met behulp van Hennie (de bijna buurman) is de pipowagen naar Drongelen verplaatst en was het voor onze kinderen een uitje om hier met hemelvaart in te “logeren”.

De pipowagen was afgelopen jaar een succes. Reden te meer om dit verder uit te bouwen. We gaan er een mini-cowboy-dorpje van maken met 4 tot 5 pipowagens. We hebben er inmiddels 2 staan en aan de 3e én 4e pipowagen wordt nog hard getimmerd.

We hebben de pipowagens vernoemd naar de 4 Daltons van Lucky Luke; Joe, Jack, William en Averell. In de zomer van 2021 gaan we bij het pipowagen dorp de Lucky Luke lounge bouwen waarin een gezamenlijke keuken en gezellige zitjes en tafels komen te staan.

Bijzondere kampeermiddelen

In ons eerste jaar hebben we al diverse bijzondere kampeermiddelen op onze camping mogen ontvangen. Van twee eendjes met caravan, daktenten, aanhangertent, brandweerauto, truck, jeep’s en andere nostalgische/geweldige kampeermiddelen. Het is elke keer weer een verrassing wat er nu weer het veld op komt rijden.

Gezellige groepen

Tijdens het eerste seizoen op De Speeltol hebben we een aantal gezellige groepen mogen ontvangen. Vriendengroepen, families, verenigingen, verjaardagen en vrijgezellenfeesten. We zijn hier zelf zo vrolijk van geworden dat we twee groepsvelden in het nieuwe terrein hebben opgenomen 🙂

Een fantastisch eerste jaar, en door!

Na een geweldige eerste zomer op onze camping hebben we boven verwachting veel vrolijke gasten mogen verwelkomen. We hebben ontzettend veel geleerd over onze campinggasten, hun verwachtingen en behoeftes. 

Na het seizoen hebben we alle data op een rijtje gezet, gekeken wat het beste bij ons past en waar wij vrolijk van worden. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een mooie ruwe ontwerpschets waar vanuit we de camping en het terrein afgelopen winter hebben ingericht met een nieuwe parkeerplaats, centraal sanitair gebouw, twee groepsvelden, het pipowagen dorp en luxe comfort plekken aan het water. Aangevuld met een flink aantal bomen en zo’n 1600 planten en struiken.

Wanneer de corona-regels het toelaten kunnen we ook de nieuwe horeca openen, maar zoals het er nu uit ziet kunnen we half mei al de eerste koffie en thee serveren op ons nieuwe terras!